Tjänster

Preform är specialist på tunnplåtsbearbetning och tillverkning av avancerade komponenter.

Laserskärning

Vår fiberlaser gör oss konkurrenskraftiga och effektiva på marknaden på grund av dess flexibilitet och hög kvalitativa bearbetningsmetod. Maskinen skär format upp till 3000 x 1500 mm, max 20 mm i kolstål samt 20 mm i rostfritt.

Tekniken erbjuder otroliga möjligheter när det gäller konstruktion, kapacitet och materialval, lasertekniken klarar även att skära de figurer och former som ingen annan metod skulle kunna genomföra.

Laserskärning används för både tunna och tjocka material. Fördelarna att använda lasertekniken vid skärning av tunna och hårda material är att det inte finns någon risk för att materialet bryts under trycket från stansverktyg.

Med laserskärning är det mycket lättare att skära raka, fina linjer och komplicerade konturer. Tekniken klarar hastiga omställningar eller måttändringar vilket gör att produktionen blir väldigt flexibel. Vid laserskärning behöver inte materialet efterarbetas vilket sparar mycket tid, och eftersom snittet blir smalt förlorar man inte dyr metall.

Sammanfattningsvis kan man säga att användningen av laserskärning ger Snabbhet och Hög Precision.

Stansning

Stansning är en metod för att göra hål i relativt tunt material. Metoden innebär att ett verktyg (stans) med hålets önskade form trycks genom materialet under mothållartryck från en dyna. Stansen och dynan har slipade kanter med motsvarande kontur som det stansade föremålet skall få. Metoden ska göra att inget brott kan uppkomma kring snittytan

Vår stansmaskin ger en mycket hög processhastighet och bearbetningstiden är mycket kort. Maskinen erbjuder extremt snabb stansning och möjlighet att forma, gänga eller utföra viss bockning. Materialtjocklek som bearbetas är upp till 4 mm i rostfritt och upp till 8 mm i kolstål och aluminium.

Kantpressning

Kantpressning är den metod som i huvudsak används när plåtdetaljer ska formas, då denna teknik är utformad specifikt för tunna metaller. Tekniken kallas också för kantbockning och är en underkategori till bockning, en av modern industris mest utbredda och flexibla tekniker för att böja metaller av alla möjliga slag till alla möjliga former. Tack vare att denna teknik har anpassats till just tunna plåtdetaljer kan man idag utnyttja plåtens flexibla design till fullo.

Maskinell bearbetning

Maskinell bearbetning i 3 och 5 axliga CNC styrda fleroperationsmaskiner.Det möjliggör tillverkning av detaljerade och komplexa komponenter. CNC-fräsning erbjuder snabb bearbetning och repeterbarhet och hög produktionskapacitet.

Ytbehandling

Vår pulveranläggning är utrustad med en avancerad förbehandling för att ge ett rostskydd enligt senaste teknologi. Produkterna behandlas med Oxsilan för bästa möjliga korrosionsskydd med en mycket lägre miljöpåverkan. Vår nya moderna lackeringsbox ger hög flexibilitet, snabba kulörbyten och korta ställtider.

Som partner till ett flertal stora industrier, både i Sverige och utanför rikets gränser, har Preform AB specialiserat sig på bla pulverlackering som kan möta höga krav.

Vår ytbehandlingsanläggning har en 5-stegs tvätt och en modern lackeringsbox av märket Wagner. Den ger hög flexibilitet, snabba kulörbyten och korta ställtider. Vi belägger stål, aluminium samt förzinkat stål. Självklart sker ytbehandlingen kromfritt.

Om er produkt kräver annan typ av ytbehandling, t.ex. förzinkning, ordnar vi även det via våra samarbetspartners.

Max godsstorlek H1300 x L2000 x B600 mm.

Svetsning / Robotiserad svetsning

Vi utför flera typer av svetsningsarbeten såsom Mig- och Tigsvetsning enligt 3834-2. På vår svetsavdelning utför vi arbeten i både tunnplåt och i kraftigare material, i kvalitet rostfritt, aluminium och stål.

Montering

Idag monterar vi komplicerade och detaljrika komponenter som kräver hög teknisk kompetens, allt för att korta ned era ledtider ytterligare. Vi har flexibla monteringsstationer som kan både del- och slutmontera Era produkter.